top of page

Koncert og udstilling

DESDE

14.00

A

18.00

HABLA A

Maglemølle 67, 4700 Næstved, Danmark

LUGAR

Institut for kunst, håndværk og arkæologi

ORGANIZADOR

Institut for kunst, håndværk og arkæologi

1. Strange Sounds /Strange Visuals: koncert med P.O.Jørgens, Thomas Agergaard, Ekkoflok, M.R.Olsen 2. MRO Retroperspektivt: 25 år på Møllen.


Strange Sounds og Strange Visuals - er P.O.Jørgens mangeårige projekt hvor han har rejst rundt både i DK og udenlands og spillet koncerter med lokale musikere og kunstnere.

Her besøger han Institut for kunst , håndværk og arkæologi, på Maglemølle, hvor Martin Richard Olsen samtidig holder åbning af en retroperspektivisk udstilling af sit 25 årige virke på sit værksted i en gammel fabrikshal.

Udstillingen er åben hver lørdag-søndag kl 12-18 -til 17.oktober.

MRO har i tidens løb her arbejdet med broncestøbning, keramik, maleri ,grafik, installation og de seneste år : kunstarkæologisk forskning

Takket være en yderst favorabel husleje og ingen skrappe regler om hvormeget man må larme og støve , har han her kunnet arbejde siden papirfabrikken lukkede, .

Nu er gentrificeringen ( = når kunstnere og små iværksættere i en årrække har været med til at gøre ubrugelige og udtjente fabriksområder til kulturelle hotspots , der pludselig vækker de store investores interesser) kommet til Næstved..

Så venter der os nu den samme skæbne som nærmest automatisk er sket i store og mindre byer - over hele verden ?

Vi bliver igen flygtninge i vores eget land - vi bliver bogstavelig talt jaget rundt fra det ene udtjente kolde fabriksområde til det andet..

I København flygtede jeg fra Enghave vej, til Salatfabrikken, til Sorte Hest, til Siljangade, til en bar mark på Amager,og så til Maglemølle hvor jeg heldigvis fandt et fristed i 25 år. Alle kunstnere - store og små - arbejde hele livet for deres land - lige som alle de andre ærede medborgere, ligegyldigt hvor tossede vi tilsyneladende virker.!.

bottom of page